Tematska radionica Registar stanovništva

  • Slika /Vijesti2018/Registar stanovništva 2.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 31. siječnja 2018. godine u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održana je radionica na temu registra stanovništva.

Na početku skupa uvodno se nazočnima obratio pomoćnik ministrice Ivica Bošnjak koji je istaknuo posebnu vrijednost Twinning projekta koji je ovo Ministarstvo započelo u siječnju 2017. godine u suradnji s Vladom Francuske Republike pod nazivom „Institucionalno jačanje sustava socijalne skrbi radi poboljšanja ciljanja socijalnih programa i smanjenja siromaštva“ kao i dosadašnju uspješnu suradnju u razmjeni iskustava i primjera dobre prakse sa francuskim stručnjacima što je bitan element za razvoj i unaprjeđenje stručnosti u svim područjima djelovanja.
 
Na navedenoj radionici su gospodin Cédric Fraudeau i gospođa Stéphanie Toussaint iz Caisse Nationale d’Assurance Vieillesse (Francuski državni zavod za mirovinsko osiguranje) ukratko predstavili sustav državne uprave i mirovinski sustav Francuske te primjere dobre prakse u registraciji osiguranika socijalne zaštite.
 
Važnost ove teme dodatno su istaknuli gospodin Roko Mišetić iz Hrvatskog katoličkog sveučilišta i gospodin Krešimir Ivanda iz Katedre za demografiju, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Oni su izrazili zadovoljstvo održavanjem same radionice i naglasili koliki je značaj i uloga registra stanovišta kao indikatora niza demografskih karakteristika države.
 
Održana radionica je pokazatelj dobre suradnje koja je započela provedbom Twinning projekta, a razmjena iskustava na ovoj radionici omogućila je dodatnu vrijednost već postojećim resursima kojima raspolažemo da pri kreiranju i unapređenju politika koristimo nova znanja i inovacije. 
 
Zaključno je naglašena potreba daljnjeg razvoja odnosa i suradnje na ovoj izuzetno važnoj temi.

Pisane vijesti