Vezane vijesti

S predstavnicima Zagrebačke županije o provedbi socijalne politike na županijskoj razini
Delegacija projekta hrvatsko-francuske suradnje Zajedno protiv dječjeg siromaštva boravila je u posjetu Zagrebačkoj županiji kako bi upoznala programe i mjere te ulogu Zagrebačke županije u organiziranju socijalne skrbi prvenstveno kroz Socijalni plan Zagrebačke županije za razdoblje od 2017. do 2022. godine, a primila ih je zamjenica župana Nadica Žužak.
Centri socijalne skrbi iz Bjelovara i Velike Gorice razmjenjuju iskustva s kolegama iz Francuske
Hrvatsko izaslanstvo posjetit će u tjednu od 13.-17. studenoga institucije socijalne skrbi u Parizu i Bordeauxu gdje će s francuskim kolegama razmijeniti iskustva vezana za dostupnost socijalnih prava, kao i sadržaja i usluga namijenjenih djeci i obiteljima u riziku od siromaštva. 
RADIONICA: Korištenje indikatora siromaštva u svrhu prevencije dječjeg i obiteljskog siromaštva
Radionica je namijenjena socijalnim radnicima, stručnom osoblju škola te zdravstvenim djelatnicima, a održat će se u dva termina: od 28.-29. studenoga, te od 30. studenog – 1. prosinca, od 9:30 – 16:00 sati u Domu Dugave u Zagrebu (Ulica Sv. Mateja 70a).  
U posjetu Društvu Naša djeca Opatija povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva
Predstavnici francuske nevladine organizacije Secours populaire français (SPF) i projekta hrvatsko-francuske suradnje Zajedno protiv dječjeg siromaštva posjetili su 17. listopada Društvo Naša djeca Opatija povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva.
Predstavljeni indikatori za ranu identifikaciju siromaštva djece školske dobi
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku predstavilo je 20. rujna, u prostorijama Ministarstva, indikatore za ranu identifikaciju siromaštva djece školske dobi (od 7 – 18 godina) i njihovih obitelji te ih ponudilo na javnu raspravu i usvajanje. 
Ministarstvo u studijskom posjetu institucijama socijalne skrbi u Francuskoj
Svrha posjeta je analiza primjera dobre prakse pravodobnog pružanja socijalnih usluga osobama u riziku od siromaštva, posebice djeci
Jačanje sustava socijalne skrbi i borba protiv dječjeg siromaštva u Hrvatskoj
Započeo Twinning projekt Hrvatske i Francuske za jačanje sustava socijalne skrbi i bolje uvjete života djece i obitelji u Hrvatskoj